Top 5: Rase de caini inteligenti

5. Doberman

Pinscher Doberman este o rasa germana. In trecut, acesti caini au fost instruiţi pentru a fi câini de poliţie si caini de paza. În anii 1800, oamenii au fost în căutarea unui câine care poate sa fie iubitor si loial, precum şi feroce atunci când este necesar. Aceasta este exact cazul în care Dobermanul se potriveşte. Chiar dacă ei pot fi instruiţi pentru a fi duri, multi dintre acesti caini sunt foarte blânzi şi docili. Unii chiar au fost folositi în spitale pentru a ajuta pacienţii care sunt in curs de terapie.

4. Golden Retriever

Adesea confundat cu Labrador Retriever, Golden Retriever este, de asemenea, o rasa foarte populara, care pare a fi perfecta pentru o familie. Din trecut, până astăzi, acesti caini sunt potriviti pentru a tine companie omului, în special pentru cei care vaneaza. Aceasta rasa poate fi uşor de dresat pentru a găsi şi a aduce înapoi păsările sau animalele impuscate de vanatori. Gura moale a cainelui îi permite să aducă înapoi animalele nevătămate la proprietar. Aceasta rasa este foarte rabdatoare, ceea ce o face mult mai usor de dresat.

3. Ciobanesc German

Acesta este una din rasele de câini despre care puteti spune ca arata foarte dur. Se pare ca aparentele sunt inselatoare, deoarece Ciobanescul German este una dintre cele mai iubite rase de caini. Acesti caini pot fi instruiţi pentru a face lucruri pe care oamenii nu le pot face. Astazi, acesti caini sunt de obicei instruiţi pentru a fi câini de poliţie, câini de salvare, iar unele sunt chiar capabili să lucreze cu armata. Acesti caini sunt atat de straluciti incat Armata şi Marina le-au permis să fie utilizati în activitatea de peste mări.

2. Pudel

Surprinsi? Probabil că nu sunteti singurii. Pudelul este numărul doi pe lista. Nu lasati pufosenia, parul cret si alb al pudelului sa va pacaleasca. Aceasta rasa de caini este absolut geniala. Deşi niciodată nu aţi văzut, probabil, acesti caini sunt folositi ca niste câini de vânătoare, precum şi câini de paza şi de salvare. Pudelilor le place sa fie in jurul oamenilor si sunt foarte protectori.

1. Border Collie

Acest caine traieste ca sa munceasca. Deşi poate părea ca doar oamenii au o viaţă plin de munca, aceasta rasa de caini are nevoie de ceva de facut pentru a fi fericita. Border Collie a fost folosit ca un câine ciobănesc şi de atunci a ajuns sa fie folosit ca un caine sportiv, de asemenea. Rasa este cunoscuta pentru agilitatea, viteza, şi obedienta sa. De asemenea, este cunoscuta pentru capacitatea sa de a invata noi trucuri, rapid. Aceşti câini isi iubesc stapanii, fiind capabili să lucreze alături de partea ta. Collie sunt deosebit de avantajati la competiţiile sportive de câini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *